Інформаційно-аналітичні передачі

Азбука комфорту

Інтерактивні програми про наболіле. Задумані як дві окремі серії передач: про соціальний пласт життя та “комуналку”. Побут прикарпатців та можливості його вдосконалення, соціальний захист, робота соціальних та комунальних служб області та населених пунктів.

Бесіди про головне

Інтерв’ю, круглі столи, диспути на важливі суспільні теми. Опитування громадськості про наболілі аспекти життя держави, суспільства, людини і спроба їх аналізу за допомогою спеціалістів. Погляд на матеріальне з точки зору духовного, рестроспекція історичного досвіду на сучасність.

Зелений конверт

Висвітлення в передачах екологічних проблем, питань захисту довкілля, розвитку природно-заповідної справи в регіоні; філософії сталого розвитку та проектів, спрямованих на сталий розвиток громади;

Коріння і крила

Діаспора, зв’язки з українцями та українськими земляцтвами і організаціями за кордоном. Програми про життя українців в еміграції, зв’язки з нашими співвітчизниками, які проживають за межами України, та прикарпатців за межами області. Життєві історії мігрантів. емігрантів, заробітчан.

Творча майстерня

Випуски молодіжних новин; висвітлення діяльності закладів освіти і науки, консультації працівників обласного управління освіти, повідомлення з навчальних закладів,

Молодіжний формат

Розповіді про молодіжні організації області, молодих учених краю, репортажі з основних культурно-мистецьких заходів, проведення широкої інформаційно-агітаційної кампанії на популяризацію серед молоді державної служби та служби в органах місцевого самоврядування.

На європейських меридіанах

Висвітлення євроінтеграційних процесів в Україні та на Прикарпатті. Новини Представництва Європейського Союзу в Україні. Діяльність підприємств з іноземними інвестиціями. Досвід країн Європи на шляху до євроінтеграції, реальні шляхи співпраці з ЄС та світовим товариством,

Наші герої

Розповіді про учасників АТО, Майдану, волонтерів, правозахисників. Героїка, самопожертва, адаптація. Розповіді про людей, які є прикладом честі і чину, вірності служіння ідеї, виконання обов’язку перед народом, державою, громадою, сім’єю.

Прикарпаття туристичне

Програми стосуються пріоритетної галузі для Прикарпаття – туристичної. Торкаються її проблем та розвитку, людей, що забезпечують її функціонування. Це розповіді про кращий досвід зеленого туризму, розвиток відпочинкової інфраструктури Прикарпаття.

Пряма мова

Вагома і свіжа інформація – з перших уст. Актуальні інтерв’ю державних, політичних, громадських діячів, що перебувають з візитами на Івано-Франківщині, впливових людей краю.

Сила громади

Програма про створення і розвиток територіальних громад, процес децентралізації, громадянське суспільство, самоуправління, участь громади у міжнародних проектах.

Як діє влада

Висвітлення діяльності Президента України, КМУ, ВРУ, органів державної та місцевої влади, звіти перед громадськістю краю, обговорення виконання державних та регіональних цільових програм, актуальних проблем в житі держави, області, населених пунктів.

Культурно-мистецькі передачі

Арт-світ

Культурно-мистецька програма розповідає про тенденції сучасного мистецтва та культурні події Прикарпаття, дає поточний аналіз літературно-мистецького процесу. Інформує про новинки в цій сфері, досліджує вплив літератури і мистецтва на історію та сучасність держави.

Десята муза

Презентація творчості письменників і митців краю, знайомство з новими іменами літератури і мистецтва, висвітлення літературно-мистецьких подій, поточний аналіз сучасного літературно-мистецького процесу, його тенденцій і напрямків. Радіопередачі до ювілеїв видатних письменників і митців.

Мистецьке Прикарпаття

Цикл програм з популяризації культурно-мистецької спадщини регіону та сучасної творчості. Представлення вартісних взірців музичного мистецтва нашого краю, людей, які підтримують і розвивають старовинні обряди та звичаї, дають їм нове дихання.

Музлітература

Презентації музичних творів композиторів Прикарпаття, української і світової класики з короткими музикознавчими розвідками та анотаціями.

Спеції

Науково-просвітницькі передачі

Історія і сучасність

Цикли програм про історію українського державотворення. Передачі до 25-річчя Незалежності України, до 150-річчя Михайла Грушевського. Визначні дати в історії держави, краю, розповіді про ветеранів минулих війн, визвольних змагань.

Будьте здорові

Виступи, консультації медиків, розповіді про здоровий спосіб життя. Обговорення реформ у медичній галузі. Материнство і сім’я. Репродуктивне здоров’я нації. Догляд за дітьми. Здоровий спосіб життя.

Сто років гордості

Серія радіопередач присвячених 100-річчю Української революції 1917 року. Розмови з фахівцями про українські землі перед Українською революцією, її перебіг та наслідки.

Наше право

Програма спрямована на формування правосвідомості та правової культури як суспільства в цілому, так і кожного громадянина України, кожної посадової особи, забезпечення визнаних міжнародною спільнотою стандартів прав людини, домінування права в усіх сферах суспільного життя, забезпечує доступність знань про свої права, свободи і обов´язки;

Поклик віри

Духовно-релігійні програми, в яких розповідається про релігійні свята і обряди, пропагуються основи християнської моралі та Божі заповіді, діяльність релігійних конфесій, сучасний стан міжконфесійного діалогу, утвердження в суспільстві злагоди і порозуміння, про заходи реалізації державної політики у сфері міжнаціональних відносин, релігій і церкви.